Techniekdag 18 juni

18 juni 2022 – Techniekdag

TECHNIEKDAG RIVIERENLAND
Zonder techniek staat de wereld stil! Dat hoeven wij u natuurlijk niet te vertellen. De samenleving functioneert dankzij de techniek. Alles is techniek! Er is zoveel diversiteit in de technische beroepen! Maar wij weten allemaal dat de vergrijzing plaatsvindt en dat er steeds minder jongeren kiezen voor de techniek. Het tekort aan vakmensen in de techniek is met name zorgwekkend omdat voor de energietransitie juist steeds méér technici nodig zijn.

We zullen dus meer inspanningen moeten verrichten om jongeren enthousiast te maken voor een technische opleiding. Jongeren moeten ervaren hoe leuk en divers een beroep in de technische branche is. Er is aangetoond dat jongeren die voor hun 14 levensjaar niet in aanraking zijn geweest met techniek, niet kiezen voor een technische opleiding. Het is belangrijk om deze doelgroep dus zo snel mogelijk meerdere keren met techniek kennis te laten maken.

Vandaar dat we samen met VNO-NCW & OCT (Ondernemerscoöperatie Tiel) een techniekdag organiseren. Deze dag wordt gehouden op 18 juni 2022, van 10 tot 15 uur, bij Metaglas in Tiel. We nodigen allerlei soorten technische bedrijven uit om hier een doe activiteit te organiseren voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar. We proberen ervoor te zorgen dat allerlei soorten techniek op de markt aanwezig zijn; van traditionele timmerman tot high-tec techniek in de zorg.

Voor jongeren, ouders en docenten worden er in aparte ruimtes bijeenkomsten georganiseerd over bijvoorbeeld ‘carrière in de techniek’. Hierin zullen ervaringsdeskundigen vertellen over hun eigen loopbaankeuzes, doorgroeimogelijkheden en opleidingen. Ooit zelf gestart als vmbo basisberoeps en nu een eigen bedrijf. Hoe is dat gegaan en hoe gaat het nu? Heeft u ook deze weg bewandeld en wilt u komen vertellen hoe u dat gedaan heeft, laat het ons vooral weten zodat iedereen hoort dat techniek mooie kansen biedt.

Is uw bedrijf geïnteresseerd? Via https://www.techniekdag.nl/aanmeldformulier/ kunt u zich inschrijven. Mocht u ondersteuning nodig hebben bij het verzinnen van een juiste doe activiteit, dan helpen wij u graag. Laat het ons vooral weten waar wij u bij kunnen ondersteunen.

Wij zouden het leuk vinden als uw bedrijf 18 juni aanwezig is om jongeren te inspireren over techniek. Kunnen we op u rekenen?