Afbeelding1

24-11-2021 Logistiek Café met thema duurzame energie

Nederland sprak op de klimaattop in Glasgow op 10 november af dat vanaf 2040 alle nieuwe vrachtwagens op schone energie moeten rijden. We kennen inmiddels milieuzones in steden en vanaf januari 2025 krijgen minimaal 40 Nederlandse steden ook een Zero Emisson Zone. Logistics Valley Rivierenland informeert u over de perspectieven, de alternatieven en beschikbaarheid van duurzame energie in het Logistiek Café op woensdag 24 november vanaf 16.00 uur.

 

Logistieke ondernemingen zien nieuwe wetgeving op zich afkomen en bepalen nu hoe ze met de verduurzaming van hun vrachtauto’s om kunnen gaan: LNG, elektrisch, waterstof? Wat wordt het? En als we de vrachtauto’s aanschaffen, kunnen we dan wel ‘tanken’? Ofwel: hoe komt er een balans tussen vraag en aanbod naar duurzame energie in Rivierenland?

Logistics Valley Rivierenland houdt samen met VNO-NCW Midden op woensdag 24 november van 16:00-17:30 uur het Logistiek Café rond het thema duurzame energie. We hebben drie interessante sprekers uitgenodigd:

  1. Erik Lenssen, Alternative Energies Manager van Renault Trucks uit Beesd is betrokken bij de ZE-truck demopilot in Logistics Valley Liemers-Achterhoek. Hij licht toe wat de strategie van Renault is op alternatieve brandstoffen, hoe zij dat vertalen naar het aanbod in trucks en wat de eerste ervaringen in Liemers-Achterhoek zijn met de ZE-truck.
  2. Joost Reus, wethouder Culemborg en voorzitter van de RES-Rivierenland (Regionale Energie Strategie) licht toe wat er vanuit de RES-Rivierenland op de agenda staat in de slag van versie 1.0 (het aanbod) naar 2.0, en hoe daar naast aanbod ook vraag naar duurzame energie een plek in krijgt.
  3. Hans van Zuijdam, voorzitter VNO-NCW Midden en lid van de stuurgroep RES-Rivierenland, plaatst de behoefte en aanbod van duurzame energievoorziening in een breder kader vanuit de ondernemerszijde; wat ziet hij bij ondernemers in Rivierenland en waar is er nog werk aan de winkel?

Vanwege de Corona-richtlijnen is er een beperkt aantal plaatsen voor partners van Logistics Valley Rivierenland om de bijeenkomst fysiek bij te wonen in het Huis van de Logistiek in Tiel. Maar de bijeenkomst wordt ook live gestreamd als webinar. Aanmelden kan via nathalie@logisticsvalley-rivierenland.nl voor zowel fysiek als het ontvangen van de webinar-link.

Voor meer inhoudelijke informatie neem contact op met: Tjerry Verhoeven, regiomanager Rivierenland van VNO-NCW Midden (06-53786919) of Frank Engelbart van Logistics Valley Rivierenland (06-51590965).

Logistiek café duurzame energie

Met vriendelijke groet,

Nathalie Albers, Logistics Valley Rivierenland (LV-R)
06 – 12 69 28 12, nathalie@logisticsvalley-rivierenland.nl
Bezoekadres:  Medelsestraat Oost 17, 4004 LE Tiel
Postadres:      Logistics Valley Rivierenland, Postbus 6278, 4000 HG TIEL

www.logisticsvalley-rivierenland.nl