CB, specialist in distributie van media en healthcare

CB is specialist in distributie van media en healthcare producten door heel Nederland en in België. Met 540 vaste medewerkers en meer dan 200 flexwerkers is CB een van de grootste logistieke werkgevers in de regio. CB heeft op dit moment diverse functies waarvoor op korte termijn collega’s gezocht worden, zie vacatures.

MEDIA EN HEALTHCARE
“Wij zorgen voor opslag en distributie van Nederlandse en anderstalige boeken, hebben een centrale rol bij de levering van e-books en bieden logistieke oplossingen voor de zorgmarkt”, vertelt personeelsmanager Stefanie Kegels van CB. “Als jij een boekje op internet bestelt, zorgen wij dat je het morgen hebt, we werken voor zo’n 130 webshops. In Culemborg liggen zo’n 50 miljoen boeken die we bezorgen bij winkels, bedrijven, scholen en consumenten thuis. Medische hulpmiddelen distribueren we van bedrijf naar zorginstelling maar ook van bedrijven naar individuele consumenten. Deze producten vragen vaak weer om een speciale behandeling, bijvoorbeeld omdat ze steriel moeten zijn. Bij CB werken ook mensen met een zorgachtergrond, zodat we de zorg nog beter van dienst kunnen zijn.”

SOCIALE WERKGEVER
CB begon al in 1871 in Amsterdam met de distributie van boeken van uitgevers naar winkels. “Toen was er al behoefte aan distributie, dat destijds nog met paard en wagen ging.” Wellicht dankzij die lange geschiedenis voelt CB voor veel medewerkers als een familiebedrijf. “Iedereen hoort er hier gewoon bij en werkt prettig samen”, zegt Stefanie. “Ongeacht iemands achtergrond. We hebben een eigen bedrijfsarts en bedrijfspsycholoog en er zijn veel scholingsmogelijkheden. Dat sociale werkgeverschap waarderen onze collega’s.” Het maakt CB een aantrekkelijke werkgever waarbij jarenlange dienstverbanden geen uitzondering zijn.

LOGISTIEK MEDEWERKERS
Tijdens het drukste seizoen van het jaar, vanaf de zomer tot aan kerst, zoekt uitzendbureau Tempo-Team voor CB zo’n 150 tijdelijke logistieke medewerkers die vanaf een dag in de week tot een hele week willen werken. “Tempo-Team werft ook de reguliere flexwerkers en is permanent bij ons in huis en aanspreekbaar voor hun werknemers.” Met enige regelmaat zoekt CB ook distributiechauffeurs (in opleiding).

ALLROUND MONTEUR
CB werkt in de magazijnen van Culemborg met veel verschillende soorten machines. “Voor het onderhoud daarvan zijn we op zoek naar een allround monteur die ons team van monteurs wil komen versterken. Het is een uitdagende werkplek, zowel op mechanisch, elektrotechnisch als op software gebied. Al onze systemen moeten draaiende gehouden worden. Op dit moment worden de plannen uitgewerkt voor een high tech magazijn naast de huidige hoogbouw. Ons onderhoudsteam is heel gezellig en een mooie mix van jong en ervaren. Ze werken preventief en zijn er natuurlijk ook om storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Het is heel afwisselend werk, elke dag is anders, met een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden.”

CONTACT
Geïnteresseerd in de vacatures? Neem contact op met recruitment: 0345-475626 of kijk op de website.

[Dit artikel verscheen ook in de Culemborgse Courant, BDU]