jobhulp

Dag van de werkzoekende – vrijdag 19 november

Beste Ondernemer,

Het zijn rare, onzekere tijden geweest, en helaas nog steeds wel een beetje, maar gelukkig is er weer meer mogelijk. Zo ook het organiseren van trainings/matchingsdagen voor werkzoekenden en bedrijven. Stichting JobHulp Culemborg organiseert (in principe) ieder jaar de Dag van de Werkzoekende, waarbij we aan de ene kant werkzoekenden willen inspireren en updaten over thema’s gerelateerd aan het zoeken naar werk, en ze aan de andere kant in verbinding willen brengen met lokale ondernemers/bedrijven, het liefst met actuele vacatures, zodat er een match gemaakt kan worden.

Afgelopen jaar kon deze dag, door corona, helaas niet doorgaan. Het jaar ervoor trok deze dag ongeveer 70 Culemborgse werkzoekenden, en waren er vertegenwoordigers van 10 bedrijven uit Culemborg en omgeving aanwezig. Ook dit jaar organiseren we weer de Dag van de Werkzoekende, en wel op vrijdag 19 november a.s., in de Gelderlandfabriek. We willen ook nu zo veel mogelijk bedrijven de kans geven zich hier te presenteren aan werkzoekenden, en te speed-daten naar aanleiding van bestaande vacatures. Afgelopen keer zijn hier 3 matches uit gekomen, dus wie weet kom je jouw nieuwe werknemer/collega hier wel tegen!

Daarnaast zijn we tevens op zoek naar sponsors die ons willen helpen deze dag mede mogelijk te maken. Iedere bijdrage is welkom, en we vermelden onze sponsors in al onze reclame-uitingen (denk aan Het Kontakt/Culemborgse Courant, LinkedIn, Facebook, Twitter). Gemeente Culemborg heeft dit jaar toegezegd een deel van de kosten te sponsoren, waar we heel dankbaar voor zijn. Maar daarmee zijn we er nog niet… Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een specifiek onderdeel van de dag te sponsoren, bijvoorbeeld de koffie/thee bij ontvangst, of de lunch.

We zijn heel blij dat we onze eigen burgemeester van Culemborg, Gerdo van Grootheest, bereid hebben gevonden om als hoofdspreker op te treden. Het thema is namelijk ‘Laat jezelf zien’, waar naar onze mening de burgemeester echt een groot voorbeeld in is, sinds zijn komst naar Culemborg. Zie hieronder voor meer info over het voorlopige programma en uitspraken van deelnemende ondernemers 2019.

Wil je je aanmelden (als ondernemer en/of sponsor), wil je meer weten over de Dag van de Werkzoekende, of wil je nader kennis maken met één van de organisatoren? Neem dan gerust contact met ons op, dan maken we een afspraak. In de bijlage vind je onze poster en een impressie van de Dag van de Werkzoekende 2019.

Poster Dag vd Werkzoekende 2021Met vriendelijke groeten,

Jolanda Althuis & Shelly Bilgen
Stichting JobHulp Culemborg
0641941431 (Shelly)

www.jobhulp.org
IBAN: NL81 RABO 0303 589973

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
09.30 – 10.00 : Inloop met koffie / thee
10.00 – 10.15: Welkom en opening Jolanda Althuis, coördinator Stichting JobHulp Culemborg
10.15 – 11 .00: Hoofdspreker Burgemeester Gerdo van Grootheest aan het woord over jezelf profileren.

Vervolgens parallel programma:

– 11.15 – 13.30: Lunch en Meet & Greet met werkgevers (speed-dates voor concrete vacatures, 1-op-1 ontmoeting met zelfstandig ondernemers, e.d.)

– 11.15 – 12.15: Workshopronde 1 met 2 workshops
– 11.45 – 12.45: Workshopronde 2 met 1 workshop
– 12.15 – 13.15: lunch
– 13.15 – 14.15: Workshopronde 3 met 2 workshops
– 13.45 – 14.45: Workshopronde 4 met 2 workshops
– 15.00 – Einde van de dag

Enkele reacties van de deelnemende bedrijven van afgelopen jaar: Joerns Healthcare B.V.: “Goed initiatief van Jobhulp Culemborg. Wij hebben tijdens de speeddates kennis gemaakt met een werkzoekende, die nu onze collega is geworden.”

Pfeiffer Vacuüm Benelux: “Wat is het mooi om een bijdrage te mogen leveren aan De Dag van de Werkzoekende. Op deze dag heeft Pfeiffer Vacuüm Benelux een aantal speeddates gehad. Hoewel het geen direct resultaat heeft opgeleverd, hebben wij mooie en vooral positieve gesprekken mogen voeren. Het belang van een dergelijk evenement is erg groot en wij juichen dit soort initiatieven van harte toe. Extra mooi is dat dit evenement direct betrekking heeft op Culemborg. Het zou geweldig zijn als er, bij een volgende editie, nog meer Culemborgse ondernemers bij betrokken willen zijn.”