VNO-NCW

HR-toolbox (VNO-NCW) helpt MKB-ondernemer op weg

VNO-NCW heeft een HR toolbox ontwikkeld om jou als ondernemer te helpen bij de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Zij zijn je grootste kapitaal. In de toolbox vind je instrumenten, stappenplannen en voorbeelden van andere werkgevers. Het bevat alles wat wel nodig is, maar niet wettelijk verplicht. Vooral bedoeld om jou als werkgever te helpen om je HR-zaken zo goed mogelijk vorm te geven. Blader door de pagina’s en download wat jij nodig hebt. Alles is zo gemaakt dat je er direct mee aan de slag kan.

Je HR-beleid goed vormgeven in een kleinere onderneming. Hoe doe je dat als je als eigenaar nog veel meer taken op je bord hebt? VNO-NCW Midden ontwikkelde daarvoor een online HR-toolbox. Die bevat handige hulpmiddelen op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Van tips voor een exitgesprek tot implementatieplannen en goede voorbeelden.

Tjerry Verhoeven, regiomanager VNO-NCW Midden, had het idee al langere tijd. “Wij spreken veel kleinere ondernemers, met zo’n 5 tot 30 medewerkers. Zij hebben geen HR-afdeling en moeten het er allemaal maar bij doen. Of je hoort: ‘We hebben iemand voor het bijhouden van de personeelsdossiers’. Die ondernemers richten zich allereerst op de wettelijke verplichtingen. Maar je medewerkers zijn je grootste kapitaal, dus het loont om te investeren in bijvoorbeeld opleiding, gesprekken met medewerkers, onboarding en vitaliteit. Met dat extra stukje HR helpt de toolbox hen op weg.” Lees verder…

De HR toolbox is een initiatief van VNO-NCW Midden en wordt ondersteund door RW-POA. De website is gemaakt door studenten van ROC Rivor.