Hub - kwc

KWC leerlingen aan de slag bij CB

Sinds een paar weken gaan zo’n 13 leerlingen van KWC-Culemborg praktijkervaring opdoen bij CB. Ze kozen voor het vak logistiek uit het vrije keuzenpakket om wat meer over dit vak te leren.  De schakel tussen de school en het bedrijf was Hub Rivierenland, vandaar dat we zelf ook een kijkje zijn gaan nemen bij deze praktijkervaring. Finn Verstraten, Tim van Maaren en Youri van Dijk zijn drie van de leerlingen die acht weken lang elke donderdag op de fiets richting Erasmusweg stappen om diverse taken te verrichten bij het bedrijf.

Finn: “Al 15 jaar ging ik langs dit gebouw en wist tot voor kort niet wat hier binnenin gebeurt. Nu ben ik blij dat ik het heb ontdekt! We mogen hier meewerken aan een aantal taken, zoals boeken sorteren of inpakken. Ik weet nog niet wat ik later wil gaan doen, dus leuk dat ik hier wat aan kan proeven. Veel leuker om op deze manier te leren, dan alleen in je schrift te blijven schrijven.” Ook Tim is enthousiast: “Van te voren had ik bij het vak logistiek vooral het beeld van vrachtwagens en havenwerk. Nu zie ik weer een nieuwe kant van het vak en dat is leuk. Ik wil graag later iets in het management doen, maar een bijbaantje bij CB sluit ik niet uit! Als we gekoppeld worden aan een enthousiaste medewerker, dan worden we zelf ook enthousiast!” Youri vindt het interessant om te kijken hoe de logistieke wereld werkt. “Je krijgt hier verschillende taken en ziet veel om je heen. Zelf wil ik later piloot worden, maar deze praktijkervaring vind ik leerzaam. Fijn dat het kan.”

Docente Minke van Kranenburg: “De kennis en vaardigheden voor het keuzevak logistiek zijn veel beter in de echte beroepspraktijk te verwerven dan bij ons op school. Dit keuzevak is voor onze leerlingen de meest geschikte manier om het werkveld te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen of een beroep binnen de logistiek bij hun past. Heel fijn dat CB ons wil ontvangen en samen een goed programma wil neerzetten.”