Schermafbeelding 2023-03-27 113639

Start praktijkproef ZE-truck Rivierenland

Start praktijkproef ZE-truck Rivierenland

Bron: Logistics Valley Rivierenland

De praktijkproef met een elektrische truck van TB Truck & Trailerservice kan beginnen: acht transport-ondernemers zetten onlangs de eerste formele stappen voor het project van Logistics Valley Rivierenland.

De truck zelf moet op dit moment al in Nederland zijn: hij was op reis naar Zuid Amerika voor een expositie, en keerde per schip terug in Nederland, vertelde Ralph Hoefnagel van TB. Hij vond een aandachtig gehoor in de ondernemers, die namens hun bedrijf een kleine vergadering bij TB op Medel bijwoonden. Allen zijn erg benieuwd naar de ervaringen die ze elk voor een maand met de wagen kunnen opdoen. Het zijn niet alleen de ‘grote jongens’ maar gelukkig ook de niet zo uitgebreide ondernemingen die op deze manier een kans op ervaring krijgen, was er te horen.
De deelnemers die elk een maand gaan rijden met de elektrische bakwagen zijn: Van Sterkenburg Culemborg, G. Blom Transport Eck en Wiel, Van den Haak Geldermalsen, Gebr. Pothuizen Culemborg, Vonk en Co Tiel, Igepa Nederland Tiel, Van Ewijk Transport Culemborg en Van Doesburg Zaltbommel.
Onderling bespraken ze de planning voor gebruik van de truck, de kosten (die erg laag zijn gehouden door subsidie en medewerking van TB), technische details als het laden -er wordt een snellader bijgeleverd-, de logo’s en bestickering op de wagen. Het verzamelen van data van gebruik en actieradius kwam aan de orde, de instructie van de chauffeurs en natuurlijk een formeel contract voor het gebruik.
De planning is nu, dat de bakwagen half mei kan worden opgeleverd en de proef rond die datum kan beginnen.