Van Drenth Buighout & Multidesk: dynamisch familiebedrijf

Van Drenth Buighout en MultiDesk is met recht een familiebedrijf. In 1968 startte vader Floris van Drenth met Buighout in meubelstad Culemborg. Sinds 2016 hebben zijn kinderen Gerlinde en Fernand het stokje van hem overgenomen.

Bij van Drenth worden vooral halffabricaten/onderdelen van meubels geproduceerd. Zo heeft Van Drenth Buighout alle expertise in huis voor 2D en 3D vormgeving van gelamineerd hout. Bijvoorbeeld voor gebogen zittingen en ruggen voor (kantoor)meubilair. MultiDesk is specialist in het verwerken van houten plaatmateriaal. Zo’n 125.000 bureaubladen, werkbladen en interieurpanelen rollen in Culemborg jaarlijks uit de geavanceerde zaag- en freesmachines en worden door meubel-, project- en (luxe jacht) interieurbouwers verder verwerkt.

Meegroeien en mee ontwikkelen
33 Collega’s werken in een prettige, open sfeer aan de diverse projecten. Gerlinde: “Onze deur staat altijd open voor medewerkers met vragen. We stimuleren dat ze zichzelf blijven verbeteren door kennis te delen, mee te groeien en mee te ontwikkelen met het bedrijf.  Als innovatief bedrijf vonden we het erg leuk om een bijdrage te leveren aan de volledig elektrische gezinsauto van het Solar Challenge Team Eindhoven. Wij hebben de MDF mallen gefreesd, waarna er carbon carrosserie-onderdelen van gemaakt zijn. Veel mensen werken al jaren bij ons, zij leren het vak aan de starters.”  Jongeren die affiniteit en passie voor houtbewerking hebben en het leuk vinden om met CNC-machines te werken, zijn altijd welkom om eens te komen kijken.

1.680 Zonnepanelen
“MVO, ondernemen met respect voor mens en milieu, dat doen we al jaren. Zo kijken we kritisch hoe we ons afval kunnen beperken en zoveel mogelijk (laten) hergebruiken. De ambitie is om in 2021 volledig van het gas af te zijn en zelf al onze elektriciteit op te wekken. Ook gaan we de zonnepanelen verder uitbreiden naar ong. 2.600. 

Broer en zus
Hoe is het om als broer en zus intensief samen te werken? “Verschrikkelijk,” zegt Fernand lachend en met een knipoog. Gerlinde: “We zijn allebei natuurlijk enorm betrokken bij ons bedrijf. We hebben beiden hetzelfde doel, alleen over de weg er naar toe verschillen we soms van mening. Omdat onze basis goed is, komen we er altijd uit. Daarom  kijken we samen vol vertrouwen uit naar de toekomst.“
[uit: LEKMagazine december 2018]