Jobhulp

Verslag Dag van de Werkzoekende

Beste ondernemers,

Donderdag 10 november jongstleden heeft Stichting JobHulp Culemborg voor de 4de keer de Dag van de Werkzoekende georganiseerd, in de sfeervolle Gelderlandfabriek. Graag maken we jullie deelgenoot hoe deze dag is verlopen. Ongeveer 70 Culemborgse werkzoekenden hebben deze dag bijgewoond, een indrukwekkende opkomst, zeker gezien de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Het thema ‘Netwerken = Net Werken’ werd o.a. uitgewerkt in het hoofdprogramma, onder leiding van JobHulp Coördinator Jolanda Althuis. Het was een interactief programma, waarbij de aanwezigen meteen aan het werk gezet werden om de netwerktips in de praktijk toe te passen. Daarna waren er diverse workshops te volgen en vervolgens een gecombineerde lunch en bedrijvenmarkt, waar geïnteresseerde werkzoekenden in gesprek konden met 10 lokale bedrijven, met heel veel verschillende vacatures, van winkelmedewerker tot Financial Controller, van Master Planner tot logistiek medewerker, van hulp in de thuiszorg tot Engineer, en van klantenservice medewerker tot Verzorgende IG e.a. Hier zijn diverse sollicitatiegesprekken uit voortgekomen, twee matches zijn ondertussen bevestigd, en hopelijk volgen er nog meer!

Daarnaast hebben er veel netwerkgesprekken plaatsgevonden, waardoor er mooie verbindingen zijn ontstaan tussen werkzoekenden onderling en met bedrijven. Ook weten nog meer werkzoekenden én bedrijven JobHulp Culemborg te vinden, waardoor we nu en in de toekomst hopen nog meer geslaagde matches te kunnen (blijven) maken. Ook buiten de Dag van de Werkzoekende staan we klaar om met bedrijven mee te denken bij diverse personeelsvraagstukken (zie onze website www.jobhulp.org onder kopje ‘Voor Werkgevers’).

Enkele reacties van aanwezige werkzoekenden:
“Vooral geleerd om de schroom van me af te zetten en buiten mijn comfortzone te gaan en te zien dat daar ook veel energie is te halen. Door de werkvormen en de sfeer voelde ik mij snel op mijn gemak om te durven leren.”
“Positief. Bijzonder interessant om zo met ‘lotgenoten’ in contact te komen.”
“Geeft nieuwe energie en ik heb er een paar leuke contacten aan overgehouden met andere werkzoekenden.”

Enkele reacties van deelnemende bedrijven:
Royal Lactalis Leerdammer: “De Dag van de Werkzoekende vond ik een hele leuke, verrassende ervaring. Het is voor ons goed om aanwezig te zijn in de lokale arbeidsmarkt. En ik heb interessante kandidaten gesproken, vooral hoogopgeleide dames die vanuit een ander land naar NL zijn gekomen en graag aan het werk willen. Intelligent, gemotiveerd en erg leergierig. Dat past goed bij ons bedrijf.”
Santé Patners: “Mijn collega’s en ik vonden het ontzettend leuk om aanwezig te zijn… zeer goed ervaren. We zouden er graag weer bij willen zijn volgend jaar. Wat een grote top was, was dat er genoeg animo was om met ons in gesprek te gaan. De 1,5 uur, die we hadden, vloog zo voorbij. Ook fijn dat het laagdrempelig was en dat mensen ook langskwamen om zich te laten informeren. Verder was het ook op een mooie locatie en fijn dat er een lunch bij zat.”
Junez Jobs: “Wij vonden het heel fijn dat wij aanwezig mochten zijn en een bijdrage hebben kunnen leveren… Het was goed georganiseerd en de drempel was laag voor kandidaten om met diverse bedrijven in gesprek te gaan.”

De Dag van de Werkzoekende 2022 is mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Sulphurnet, Aldi Culemborg, CB, FixedToday, en Junez Jobs. We hopen dat volgend jaar nog meer Culemborgse bedrijven zich zullen aansluiten bij de Dag van de Werkzoekende! Ook is het mogelijk om met JobHulp Culemborg de mogelijkheden te verkennen wat we voor uw bedrijf en/ of werknemers kunnen betekenen. Meer informatie: Jolanda Althuis (jobhulp@gmail.com), Shelly Bilgen (0641941431)

Nieuwsbrief Dag van de Werkzoekende 2022