S-Tec - Op zoek naar technische vakmensen in Rivierenland?

15mei15:4519:00S-Tec - Op zoek naar technische vakmensen in Rivierenland?

Tijd

15 mei 2023 15:45 - 19:00(GMT+02:00)

Locatie

S-Tec

Teisterbantlaan 1a, Tiel

Other Events

Omschrijving

Op zoek naar technische vakmensen in Rivierenland?

Er is een tekort aan vakmensen. De oplossing is niet om aan dezelfde mensen te blijven trekken, maar de vijver van vakmensen te vergroten. Persoonlijke passie, gerichte begeleiding, opleiding en vakmanschap zorgen voor meer werknemers. Door de samenwerking in de Leercirkel Sociale Innovatie van S-TEC en het Arbeidsmatchplatform komen er nieuwe technische talenten op de arbeidsmarkt voor regio Rivierenland.

Als voorbeeld:
Dit is Mohamed. Mohamed was werkzaam in de logistiek, maar wilde zich graag verder ontwikkelen in de Installatietechniek. Hij volgde een 5-daagse programma ‘Onderhoud Gastoestellen en Praktische Meten’ bij IW Midden. Emma van IW: “Mohamed is een gemotiveerde en vriendelijke jongen. Door deze opleiding was hij direct inzetbaar in het bedrijfsleven. Hij is nu aan de slag gegaan bij Feenstra en zal in september 2023 beginnen met een BBL-opleiding.” Een mooi voorbeeld uit de praktijk.  

BEN(G) je klaar voor de toekomst?
Sinds invoering van de BENG (Bijna Energie Neutraal Bouwen) moet nieuwbouw voldoen aan hoge energieprestatie-eisen. Is de nieuwe energieregelgeving een vloek of zegen voor de installateur? Hoe stem je de installaties nou af op een energiezuinig gebouw? En wat heb je nodig om de installaties in BENG-gebouwen goed te laten werken? Laat je inspireren door de BENG experts Harmen Bouwstra en Carl-peter Goossen van DNA in de Bouw.

Ondernemers delen hun ervaringen
Deze middag komen ondernemers aan het woord die een duidelijke mening hebben over het vinden en behouden van vakmensen binnen hun bedrijf. Ook welke kansen de klimaatdoelen hen bieden en hoe zij met BENG omgaan. Laat je inspireren door hun visie en ervaringen.

Vergroot je kennis en netwerk

Datum: maandag 15 mei 2023 van 16.00 tot 19.00 uur
Genodigden: Installatie- elektro- en bouwbedrijven en professionals
Locatie: S-TEC, Teisterbantlaan 1a Tiel

Programma
15.45 uur Inloop
16.00 uur Welkom
– Hoe kom je aan vakmensen?
– BENG: klaar voor de toekomst?
– Ondernemers aan het woord
18.00 uur Borrel en hapje eten
19.00 uur Einde

DIRECT AANMELDEN