6 januari 2020 – Nieuwjaarsbijeenkomst / Huis van de Stad

Artikel uit de Culemborgse Courant:

Grote opkomst bij Nieuwjaarsbijeenkomst KCB
Samen maken we de stad

De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Kring Culemborgse bedrijven (KCB) in het stadhuis werd ook dit jaar goed bezocht. Na het bekende proostmoment blikten KCB-voorzitter Rosita Setz en wethouder Monica Wichgers kort terug op 2019 en werd er ook vooruitgekeken zoals bij een jaarwisseling hoort. Beide dames spraken bevlogen met een zekere mate van optimisme over het zij aan zij werken aan het economisch klimaat van Culemborg.

In 2019 zijn gezamenlijk structurele initiatieven opgestart, zoals de zichtbaarheidscampagne Kansstad Culemborg, het aanstellen van een parkmanager op Pavijen, een start met het project ‘Op weg naar een energieneutraal Pavijen’, de aanstelling van een binnenstadsregisseur en een voortzetting van de activiteiten van de aanjager Onderwijs – arbeidsmarkt. Zowel Setz als Wichgers benadrukten het belang van samenwerking waarbij overheden, onderwijs/kennisinstellingen en ondernemers, de handen ineen moeten slaan om verder te komen met de stad. De komende jaren gaan we resultaten zien van deze gezamenlijke inspanning.

De wethouder gaf aan dat we met het Spoorzonegebied, de verbinding tussen de stad en het bedrijventerrein, goud in handen hebben. “Een station waar iedere dag zo’n 9.000 mensen in- of uitstappen, nodigt uit tot ontwikkeling en een gezamenlijke aanpak”. Wichgers benoemde ook het maken van keuzes gezien de financiële situatie van de gemeente en het belang van een goed uitgewerkte stadsvisie als richtinggevend instrument. “Een heldere richting is in het belang van economische groei en lokale werkgelegenheid. In die zin wordt het ook voor de gemeenteraad een intensief jaar waarin politieke keuzes gemaakt moeten worden”.

Setz sprak de woorden: “Dat we naast het daadwerkelijk ondernemen, met elkaar van Kansstad Culemborg als meest complete kleine stad van Midden Nederland een speeltuin kunnen maken. Een plek waar we ons thuis voelen, waar kennis en vaardigheden worden gebundeld, een zandbak van experimenten, een proeftuin van pilots, een springplank voor jong talent en waar we zo nu en dan gewoon buiten de lijntjes mogen kleuren”.

Vanuit nieuwsgierigheid en passie samenwerken, samen leren en met elkaar nieuwe wegen inslaan, sloot goed aan bij de gastspreker van de avond Remko van der Drift van het Instituut voor Faalkunde.
“Laten we een vriendelijke houding naar imperfectie ontwikkelen en falen accepteren in een klimaat waarin het veilig is om te groeien”.
Daarna schoven de ruim tachtig ondernemers aan bij een heerlijk buffet om te netwerken.

Foto galerij

15 januari 2024 – Nieuwjaarsbijeenkomst VNO-NCW

28 november 2023 – Bezoek brandweer en politie

9 november 2023 – Veiligheidsontbijt

7 november 2023 – Het werk draait weer door

18 september 2023 – Van Dam’s Kwastenfabriek Bedrijfsbezoek

29 juni 2023 – 3DTechDraw Bedrijfsbezoek

14 maart 2023 – Dé bron van Techtalent en ALV – Lek & Linge

10 januari 2023 – Nieuwjaarsbijeenkomst met Caroline v.d. Plas / De Gelderlandfabriek

23 november 2022 – Beveiliging en KVO / DS event & partycenter

2 november 2022 – Ondernemersontbijt ‘Cybercrime’

27 september 2022 – Seizoensopening en bedrijfsbezoek / Van Dillen Bouwgroep

6 juli 2022 – seizoensafsluiting / Beachclub De Meent

16 mei 2022 – Bedrijfsbezoek Tradekar en O-twee

19 april 2022 – informatieavond stationsomgeving

30 maart 2022 – ALV / DS Events

12 januari 2022 – Afhalen nieuwjaarspakket

4 oktober 2021 – seizoensopening / Gelderlandfabriek

29 juni 2021 – seizoensafsluiting / People@places

31 maart 2021 – ALV (digitaal)

14 september 2020 – seizoensopening / DS events

Mei/juni 2020 – zoomsessies

17 februari 2020 – ALV + bedrijfsbezoek / SLR